Krečenje, čišćenje i pranje fasada

Pranje fasada sastavni je deo redovnog održavanja zgrade. Nudimo usluge mašinskog pranja svih vrsti fasada: staklenih, mermernih, alu bond i demit fasada; kao i usluge krečenja i čišćenja fasada. Kontaktirajte nas!

pranje fasada

Pranje fasada - za lep izgled i očuvanje kvaliteta fasade

Normalno je da spoljašnjost jednog objekta vremenom menja svoj izgled. Vremenski uticaji poput snega, kiše, vetra, nanosa prljavštine i sunčevih zraka svi utiču na izgled i kvalitet fasade.

Međutim, neodržavanje fasade dovodi do rasta algi i gljivica, mikroorganizama koji se ne mogu videti golim okom. Ovi mikroorganizmi najčešći su uzrok prljanja zgrada, pogotovo na severno orijentisanim delovima zgrada. Oni se mogu pojaviti na svim materijalima, a vlažna mesta optimalan su uslov za njihovo razmnožavanje. Tada je potrebno sprovesti čišćenje fasada i pranje staklenih površina.

Ukoliko niste zadovoljni izgledom svoje fasade, primećujete naslage zagađenja ili jednostavno želite da je osvežite, naše usluge pranja fasada doneće rešenje za vašu situaciju. Čišćenje i pranje fasade naručite pogotovo ukoliko ga nikada niste obavljali ‒ iznenadićete se primetnom razlikom!

Čišćenje fasada demineralizovanom vodom

Teleskopsko mašinsko pranje i čišenje vaše fasade obavljamo titanijum i karbon štapovima, kojima se sa zemlje može dosegnuti do visine i od 15 metara. Na taj način efikasno i temeljno čistimo sve vrste fasada, bez potrebe postavljanja skela ili korišćenja alpinista.

U zavisnosti od materijala fasade i njenog stanja, koristimo demineralizovanu vodu, koja je bez kamenca, u kombinaciji sa odgovarajućim deterdžentom za pranje. Pranje obavljamo sa zemlje, teleskopskim četkama i prskalicama.

Redovno održavanje fasada važan je deo čišćenja zgrada, a teleskopsko mašinsko pranje pod pritiskom mnogo je efikasnije, brže i jeftinije od standardnog pranja. Na ovaj način fasade i staklene površine vašeg objekta suše se brzo i dugo ostaju čiste, bez tragova kamenca i drugih fleka.

efikasno pranje fasada

Kontaktirajte nas za sva pitanja!

Mašinsko pranje fasada – tehnološko unapređenje koje daje bolje rezultate

Velika je razlika između ručnog i mašinskog pranja fasada pod visokim pritiskom. Kod ručnog pranja, čišćenje fasade se obavlja samo ručnim brisačem i vodom i tretiraju se samo ravne površine. Tada fuge i spojevi fasadnih panela ostaju neočišćeni, a upravo oni predstavljaju najprljavija i najzagađenija mesta fasade.

Metodom mašinskog pranja dopire se i do najsitnijih spojeva i neravnina na fasadi, kako bi se ona temeljno očistila, te da prilikom sledeće kiše ne bi došlo do ispiranja zaostale prljavštine i ponovnog prljanja fasade.

Čišćenje fasade pod pritiskom preporučuje se:

  • nakon građevinskih radova
  • kada je fasada dugo bila nečišćena
  • kao sanaciono pranje (npr. radi skidanja kamenca)
  • kao deo redovnog održavanja fasade

Koje su prednosti redovnog održavanja fasade?

Arkas Clen agencija za čišćenje svojim klijentima nudi usluge profesionalnog održavanja i zaštite fasada na teritoriji Beograda. Osim redovnog čišćenja spoljašnjih površina vašeg objekta, vršimo i skidanje grafita sa svih površina.

Pranje vršimo mekom demineralizovanom vodom, obogaćenom kiseonikom, u kombinaciji sa potpuno bezbednim ekološkim sredstvima, koja ne sadrže hemiju i nisu agresivna prema tretiranim površinama.

Prilikom pranja, vaša fasada se potpuno odmašćuje i rešava prljavštine, ostaje bez fleka i postaje elektrostatički neutralna, usled čega se čestice prašine vrlo teško lepe za nju. 

Fasada ostaje čista, bez fleka i tragova pranja, a zahvaljujući temeljnom čišćenju svih fugni, neravnina i spojeva na fasadi, svaka sledeća kiša neće ispirati zaostalu prljavštinu i stvarati tragove. Naprotiv, kiša će imaće efekat ponovnog pranja, te nakon obavljenog posla sa naše strane, dobijate efekat produženog pranja!

Pranje i zaštita svih vrsti fasada – održavanje staklenih, mermernih, alu bond i pikovanih fasada

Arkas Clean agencija vrši usluge pranja i zaštite svih vrsti fasada, bez obzira na materijal od kog su napravljene. Staklo, aluminijum, mermer, panel ‒ brzo i efikasno čistimo sve površine i premazujemo ih specijalnim sredstvima za zaštitu, kako ne bi došlo do ponovnog prljanja i stvaranja naslaga.

Pravila pranja staklenih, aluminijumskih, demit i panelskih fasada nije isti. Za svaku od njih koristimo odgovarajuća sredstva i metode, kako bi se postigao maksimalan efekat čišćenja i da ne bi došlo do oštećenja fasade.

Nakon čišćenja fasade, premazujemo je specijalnim sredstvima za zaštitu i dezinfekciju. Ova sredstva su potpuno providna i sprečavaju ponovnu pojavu mikroorganizama na površini vaše fasade.

Krečenje fasade cena

Kada je u pitanju krečenje fasade cena zavisi pre svega od površine spoljne fasade koju je potrebno okrečiti kao i od vrste fasade (panel fasada, pikovana fasada ili neki drugi tip fasade). Kontaktirajte nas kako bismo dogovorili cenu za krečenje spoljne fasade!

Pranje fasade cena

Kontaktirajte nas i uverite se u kvalitet i pouzdanost naše usluge! Arkas Clean agencija za čišćenje zgrada garantuje vam profesionalnu i efikasnu uslugu po povoljnoj ceni!