Skidanje grafita

Profesionalno skidanje grafita sa fasade i drugih betonskih površina, kao i drugih vidova zaprljanosti na zidovima je još jedna usluga koju efikasno obavljamo i to u rekordnom roku! Pozovite nas!

skidanje grafita - beli zid

Skidanje grafita sa fasade i površina - momentalno osveženje eksterijera

Skidanje grafita sa fasada i drugih betonskih površina može biti vrlo kompleksan posao iz sledećih razloga – stepen zaprljanosti, taloženje nečistoće usled izduvnih gasova, habanja, eksternih atmosferskih prilika i UV zračenja, kao i sama podloga površine diktiraju koliko će biti teško uklanjanje natpisa i drugih naslikanih motiva sa zidova.

Upravo iz ovih razloga naša firma koristi najsavremeniju tehnologiju za uklanjanje pisanih i slikanih natpisa sa površina, bez njihovog dodatnog oštećenja. Mi tretiramo neželjene crteže kao arhitektonsku celinu, i sređujemo kompletnu površinu kako vaš zid ne bi bio vizuelno neujednačen.

Naš tim eksperata izlazi na teren i pažljivo tretira obeleženu podlogu u cilju momentalnog osveženja eksterijera, i to bez ostavljanja vidljivih tragova čišćenja – želimo da Vama obezbedimo zadovoljstvo uživanja u besprekorno čistom okruženju!

Uklanjanje grafita se vrši u rekordnom roku, uz maksimalnu preciznost i garanciju u kvalitet usluge!

Kontaktirajte našu agenciju za čišćenje zgrada i dozvolite nam da preuredimo Vaš prostor.

Kontaktirajte nas za sva pitanja!

Skidanje grafita – koja je procedura za čišćenje grafita?

Kompletno i temeljno čišćenje grafita u okviru naše firme se realizuje uz pomoć specijalizovane opreme, koja ne ukljkučuje agresivna sredstva – vodimo se očuvanju visokih ekoloških standarda.

U okviru usluge koja se odnosi na uklanjanje grafita, odnosno eliminaciju pisanih i slikanih natpisa, naš tim će primeniti sledeće tehike:

  • Mašinsko pranje – odnosi se na hidrodinamičko tretiranje površine koja je obložena grafitom, tj. na pranje vodom pod visokim pritiskom.
  • Pranje toplom parom – vid hidrodinamičkog čišćenja koji koristi paru kako bi se hemijski sastav grafita lakše razorio, a potom i skinuo.
  • Skidanje vodenim peskiranjem – odnosi se na proces skidanja neželjenih crteža vodom koja je pomešana sa kvarcnim peskom, u rasponu od 3 do 5% pod pritiskom.
  • Skidanje uz pomoć specifičnih hemikalija – prilikom čišćenja ovih natpisa koristimo preparate koji su ekološki ispitani, te možemo ponosno da istaknemo da smo jedina firma u Srbiji koja se služi 100% biorazgradivim supstancama.

Izbor konkretne tehnike će zavisiti od tipa podloge (odnosno od činjenice da li je reč o fasadnim opekama, prirodnom ili veštačkom kamenu, staklu, aluminijumu, betonskim površinama, demit fasadi i sličnim), kao i od hemijskog sastava grafita i stanja podloge pre nego što je grafit nanesen.

Sa podloga koje su prethodno bile obložene “anti grafit zaštitnim sredstvima” će se znatno lakše skinuti ispisani grafiti, te se ovde primenjuje jednostavno mašinsko čišćenje i vodeno peskiranje za uklanjanje grafita.

Važno je napomenuti da porozne (propustljive) povšine odlično upijaju farbe koje se vremenom prianjaju uz strukturu zida – u ovim slučajevima se koristi sredstvo za skidanje grafita koje ne razgrađuje osnovni materijal, već isključivo razara vezu između premaza i zida – tako ne utiče na elementarnu boju zida.

Viskozna sredstva ne ostavljau tragove čišćenja i odlični su prilikom skidanja i nalepnica sa zidova i podova, a sredstva u formi gela se najčešće koriste u eleminisanju grafita sa polikarbonatom – ona su odlična jer ne ostavljaju efekat “mlečnih mrlja”.

Nakon ovog tremtmana, obavezno ispiramo površinu čistom vodom i ostavljamo je da se suši oko 12 sati. Prelaženje podloge impregniranom krpom je dodatak ukoliko neželjeni natpis markerom ili kugličastim bojama.

U sklopu asortimana naših usluga se ubrajaju i visinski radovi, kao i održavanje i pranje fasada – ukoliko niste zadovoljni izgledom vašeg stambenog objekta, kuće ili poslovnog objekta i želite da osvežite vaš eksterijer, naše usluge pranja, sređivanja i održavanja su odlična solucija.

Budite slobodni da nas kontaktirate, a mi ćemo sastaviti ponudu koja će odgovarati vašoj situaciji.

Skidanje grafita – cena i ponuda uklanjanja grafita

Ako tragate za načinom da se trajno rešite natpisa i naslikanih motiva koji narušavaju izgled vašeg doma ili poslovnog prostora, tim profesionalaca iz Arkas Clean agencije za čišćenje vam svakodnevno stoji na raspolaganju!

Mi garantujemo efikasnu i brzu uslugu u skladu sa Vašim individualnim afinitetima i potrebama!

Bilo da imate nejasnoće i dileme u vezi konkretnog protokola, organizacije, metoda za čišćenje zgrade ili korišćenja sredstva za uklanjane grafita – naša tehnička služba Vam je dostupna svakog radnog dana od 9 do 16 časova

Uz to, u razgovoru sa našim prijatnim i učtivim osobljem ćete odmah dobiti odgovor na svako postavljeno pitanje, a budite slobodni i da nas kontaktirate i tokom vikenda i praznika.

Ukoliko vam je potrebna hitna intervencija, uvek nas možete pozvati na dežurni telefon, a mi ćemo se postarati da pošaljemo tim na vašu adresu u najkraćem mogućem roku.

Kontaktirajte nas pozivom na broj telefona +381 (0)11 6355 717 ili pošaljite upit, te se uverite se u ekspertizu našeg osoblja, kao i besprekoran kvalitet usluge.